Studio Cor Brandenburg
Van Beekstraat 124-B
1121 NT Landsmeer


mob.: 06 - 21 48 18 58
email: info@scb-recordings.nl

24 bits is beter

Vanzelfsprekend volgt SCB de nieuwste ontwikkelingen in de audiomarkt nauwlettend; zodra er kwalitatieve verbeteringen beschikbaar zijn, hebben wij ze in huis. Een laatste voorbeeld is digitaal registreren met multitrackrecorders op 24-bits formaat. Deze nieuwe techniek verbetert de definitie van het geluid met minimaal 50%. Uiteraard blijft ook de geluids-nabewerking in het digitale domein op 24-bits nivo, waardoorde hoge kwaliteit tot aan de master gegarandeerd is.

Hogere spanning voor een glashelder geluid

Bij SCB vindt u uitsluitend de allerbeste studio-microfoons, die direct na aankoop speciaal gemodificeerd zijn. In plaats van de standaard fantoomvoeding (voedingsspanning vanuit de mengtafel) staat de separate microfoon-voeding op een hogere spanning (60-130 volt) dan gebruikelijk. In de microfoon wordt het geluidssignaal van de voeding afgesplitst en via koolstofkabel naar een klasse-A lijnversterker gevoerd. Het gevolg? Een geluidssignaal van niet te evenaren kwaliteit.

Veel minder gevoelig voor storing

Door de techniek zo naar onze hand te zetten, garanderen we een transparant en open klinkend stereobeeld; het geluid slibt niet meer dicht en plaatsing en diepte van de zangers en instrumenten in het stereobeeld is ongehoord goed.

Groot voordeel van deze techniek is bovendien de verwaarloosbare storinggevoeligheid. Zo kunnen afstanden door honderden meters lange kabelsystemen in theaters en concertgebouwen probleemloos overbrugd worden. Desgewenst kan het signaal direct gedigitaliseerd worden met behulp van een A/D-converter on stage.